Večeras na Šetalištu u znaku lutkarstva, plesa i glazbe

U okviru večerašnjeg, drugoga po redu, Foruma na Šetnici/Šetalištu, projekta kojim se građane Mostara želi upoznati s procesom kandidature Grada za Europsku prijstolnicu kulture 2024. godine, pored Pozorišta lutaka Mostar, zanimljivim programom predstavit će se i Plesni studio Mo Stars i Umjetničko društvo Mostarske kiše.

Plesni studio Mo Stars najstariji je plesni klub u Mostaru. Već 24 godine uveseljava svojim maštovitim koreografijama i kostimima širu javnost Mostara i Bosne i Hercegovine.

Izvest ćemo šest plesnih koreografija. Najmlađi plesači izvest će “Manki dance” kojim su osvojili prvo mjesto na nedavno održnom Mo Stars Mediteran Open Dance, potom “Sugar time”, također pobjednički ples na takmičenju u Zenici i Mostaru u kategoriji show dance-a. Bit će izvedene i koreografije “Duo sisters”, “Aladin” i “I dont need your love” koje su u svojim kategorijama odnijele pobjedu na natjecanju u Nikšiću te “Kralj lavova“, kazala je koreografkinja i voditeljica Mo Stars-a Nataša Jekić.

Mostarske kiše sinonim su za Mostar, baš kao i Stari most, a ono što je autentično za njih, jeste široki repertoar kojim opisuju posebnost našeg društva. U proteklih 20 godina uspješno su realizirali mnogo projekata, poput glazbenih podloga za crtane filmove, nastupe na raznim manifestacijama i festivalima itd. Na Forumu će se  predstaviti s tri pjevačke numere: Paris, Ženeva i Bon, Poljubci i bombone i Neretva.

Osim plesa i glazbe, djeca i njihovi roditelji moći će se upoznati s prelijepim lutkama i isprobati svoje vještine u njihovoj animaciji. Tajne suvremenog lutkarstva odavati će im glumci Pozorišta lutaka. Za to vrijeme će na velikom LED ekranu biti prikazivani dijelovi iz predstava ovog Pozorišta i fotografije iz bogatog arhiva ove kuće koje pokazuju sve etape u razvoju ove najstarije profesionalne lutkarske ustanove u našoj zemlji.

Program Foruma na Šetnici/Šetalištu započinje u 19 sati.

Pretraga događaja