Obilježavanje Evropske godine kulturne baštine: besplatna umjetnička radionica za djecu

Povodom obilježavanja Europske godine kulturne baštine EU info centar u BiH, u suradnji s Forumom 2024 i Timom “Mostar – Europska prijestolnica kulture 2024.”, organizira umjetničku radionicu za djecu „Kulturno nasljeđe – mjesto slobode“, koja će se održati u nedjelju, 22. 7. 2018., uoči godišnjice obnove Starog mosta i upisa Mostara na UNESCO listu zaštićenoga svjetskog kulturnog nasljeđa.

Četrnaest godina nakon otvaranja obnovljenog Starog mosta, u svjetlu kandidature Mostara za Europsku prijestolnicu kulture 2024. godine, besplatna radionica za najmlađe održati će se u okviru FEstivala NOve Mostarske ENergije (FENOMEN). Stari most kao svjetski spomenik kulturnog naslijeđa istovremeno je „prostor slobode“ umjetničkog izraza i slobodnog promišljanja o baštini. Radionica je koncipirana tako da dopušta svakom pojedincu izraziti shvaćanje, doživljaj i osjećaj o tome što za njega predstavlja kulturna baština. Koordinatorica radionice je arhitektica Senada Demirović Habibija.

Radionica će biti realizirana kroz tri paralelna programa:

Likovni: Light motiv radionice „Stari most“ obrađen grafičkim i slikarskim tehnikama prema izboru voditelja radionice akademskog kipara Dalibora Nikolića.

Dramsko-književni: Književni dio koji obuhvaća čitanje i tumačenje pjesme „Emina“ Alekse Šantića (voditelj profesor i književnik Mirko Božić) i dramski dio koji se odnosi na interpretaciju i kontekstualizaciju pročitanog teksta u sadašnjem vremenu kroz interakciju voditelja radionice i djece (voditeljica dramska pedagoginja Adela Lerić).

Zanatski: Izrada tradicionalnog servisa za kafu – ukrašavanje ornamentom tehnikom graviranja (voditelj radionice u ime Udruženja ZanART Edin Pandur).

Na radionici mogu sudjelovati djeca uzrasta od 11 do 14 godina starosti. Zainteresirani se mogu prijaviti porukom preko Facebook stranice Mostar 2024 ili na adresu elektroničke pošte info@mostar2024.ba. Prilikom prijave potrebno je naglasiti na koji od tri programa se prijavljujete te upisati adresu e-pošte preko koje ćete naknadno biti obaviješteni o detaljima radionice.

Prijava je moguća do 18. 7. 2018. do 18 sati. Broj mjesta je ograničen. Radionica je besplatna.

Pretraga događaja