Tifa i hiljade Mostaraca na sjajnom koncertu obilježili godišnjicu obnove Starog mosta

Tifa je mostarsku publiku posebno oduševio izvođenjem pjesme koja je obilježila upravo obnovu Starog mosta, hit pjesmu od prije skoro dva desetljeća – “Stari”. Osim te, redale su se pjesme iz svih dijelova njegove karijere.

“Imam hercegovačke krvi, moj pokojni otac je iz Nevesinja. Večeras će sigurno biti ludo, toliko pjesama ima iza mene, siguran sam da će publika uživati, posebno se radujem ovom nastupu jer ovo je zaista egzotičan ambijent, nema ovoga puno u svijetu”, kazao je danas u najavi koncerta Mladen Vojičić Tifa.

Prvi dio koncerta rezervisan je bio za nastup Simfonijskog orkestra Mostar koji je pod ravnanjem maestra Damira Bunoze izveo neobičan program za orkestar ozbiljne muzike. Simfonijski orkestar Mostar i solisti Romeo Nikolić, Marijo Bevanda i Karlo Miličević izvodili su su pjesme Bijelog dugmeta, Olivera, Indexa, Kemala Montena…

Koncert je održan kao dio obilježavanja Evropske godine kulturne baštine u okviru FEstivala NOve Mostarske ENergije (FENOMEN) te 14. godišnjice završetka obnove Starog mosta i upisa Mostara na UNESCO-ovu listu zaštićene svjetske kulturne baštine. Organizaciju je pomogla Turistička zajednica HNK.

Klix.ba // Mostar2024.ba
Pretraga događaja