Svestrani festival “Poligon” i ove godine u Mostaru, krovna tema je strah

Festival Poligon je manifestacija koja nastoji okupiti sve umjetničke forme, književnost, glazbu, film, filozofiju, strip, povijest te najbolje od produkcije u toj godini dovesti u Mostar, pod jednom krovnom temom. Tema ovogodišnjeg Festivala je STRAH.

Festival književnosti i kulture Poligon održat će se i ove godine. Odgovorno i strpljivo smo pratili razvoj zdravstvene situacije u Bosni i Hercegovini i Stocu, te u ovim izazovnim vremenima za svakoga od nas, potrudili se osmisliti način da održimo dugu tradiciju festivala, poštujući odluke i preporuke nadležnih tijela – poručili su organizatori.

“Jedan od uspješnijih načina kako prebroditi ovu epidemiju je epidemija kulture. Drago mi je da smo uspjeli održati kontinuitet festivala jer je to najvažnije za projekte ovog tipa. Budući da današnja tehnologija olakšava kontakt između publike i autora, sretan sam da ćemo moći program prenositi i preko live stream-a. Svi naši prijašnji i sadašnji gosti svojevrsni su ambasadori festivala, tako smo stekli prijatelje od Walesa do Crne Gore. Veselim se ovogodišnjem programu, dobra književnost idealno je cjepivo protiv malodušnosti epidemije” – kaže Mirko Božić, direktor Festivala.

Ovogodišnji Poligon započinje u četvrtak, 15. listopada, u Hrvatskom narodnom kazalištu u Mostaru, kada će direktor Festivala Mirko Božić razgovarati sa književnikom Želimirom Perišem, a nakon toga slijedi performans Ilije Pujića.

U petak, 16. listopada, u Hrvatskom domu Herceg Stjepan Kosača predstavit će se književnice Magdalena Blažević i Ivana Rogar, a nakon toga slijedi projekcija filma “Jedna od nas”, redatelja Đure Gavrana i razgovor s autorom.

Festival završavau subotu, 17. listopada, u Narodnom pozorištu Mostar, gdje će se predstaviti književnici Elvedin Nezirović i Srđan Sekulić. Nakon književne večeri slijedi otvorenje strip izložbe “Infra Devil”, autora Berina Tuzlića, te nastup electro one-man banda dRUMELOY.

Peti Poligon će biti čista petica! – poručuju organizatori.

Pretraga događaja