Red Bull poziva Mostarce da podrže svoj grad u utrci za titulu Europske prijestolnice kulture

“Old Town Street Fest 2019 se dešava u danima kada utrka za izbor evropske prijestolnice kulture 2024 ulazi u samu završnicu, a Mostar kao jedan od gradova koji su ušli u najuži izbor šalje svoju finalnu aplikaciju u sjedište Evropske komisije u Briselu. To je idealna prilika za sve građane Mostara i njegove goste da na poseban način dočekaju ovaj važan trenutak i podrže kandidaturu grada na Neretvi”, stoji, između ostaloga, u najavnom tekstu Red Bull Cliff Divinga na službenoj bosanskohercegovačkoj stranici Red Bull-a.

U danima održavanja Red Bull Cliff Diving takmičenja u Mostaru, u petak 23. i subotu 24. augusta, kao i prethodnih godina, bit će organiziran Old Town Street Fest. Na tome festivalu svi posjetioci moći će besplatno uživati u mnoštvu zanimljivih i kvalitetnih glazbenih sadržaja. Na pet bina u samom srcu grada – mostarskom Starom gradu – nastupit će 20 izvođača. Hamam muzej, Black Dog Pub, Bijeli bar, Fratello i Stari most su lokacije održavanja koncerata i klupskih svirki, dok će klub Alibaba ugostiti DJ party-je.

“Mostar mi za vrijeme Red Bull Cliff Divinga liči na Sarajevo za vrijeme filmskog festivala. Pored fantastičnih skokova, u gradu je toliko kulturnih sadržaja i grad za taj vikend oživi. Ovaj event znači jako puno za turističku promociju Mostara. Drago nam je što smo i ove godine bili gosti. Svaka čast skakačima i Mostarcima na prejakoj atmosferi”, izjavio je nakon nastupa na Old Town Street Festu 2018 popularni bh. reper Frenkie.

Više informacija možete pročitati na službenoj stranici Red Bull-a.

Nekoliko fotografija od prošle godine najbolje pokazuju odličnu atmosferu i pozitivne vibracije, kojih, ne sumnjamo, neće izostati ni ove godine (Foto: Red Bull PR).

Pretraga događaja