Projekt Mostar EPK 2024 promoviran najmlađima

S ciljem upoznavanja djece predškolske dobi s projektom “Mostar Europska prijestolnica kulture 2024.” osmišljena je i održana likovna radionica u dječjim vrtićima J.U. Ciciban, J.U. Dječji vrtići Mostar i Integrativni vrtić Sunčani most.

Voditelj likovne radionice Dalibor Nikolić na pedagoški je prilagođen način demonstrirao polaznicima vrtića slikarsku tehniku prilikom koje su korištene tečne osnovne boje: žuta, crvena i plava boja.

Djeca uzrasta od 4 do 6 godina imala su slobodu ekspresivno se izraziti likovnim jezikom pomoću osnovnih boja te u procesu stvaranja djela postići različite tonske vrijednosti osnovnih boja.

Likovna radionica uvod je u glavni događaj koji će se održati u srijedu, 4. 7. u 19 sati u gradskom parku Zrinjevac. Tom prigodom djeca će oslikavati kartonske površine koje će biti postavljene na stabla u parku. Koristeći tečne boje, kroz interakciju s vršnjacima i voditeljima radionice, polaznici radionice razvijati će radne vještine i sklonost ka likovnoj umjetnosti od najmlađe dobi. Po prvi puta djeca predškolskoga uzrasta imati će priliku slikati u javnom prostoru i kroz takav oblik javnog djelovanja dočarati atmosferu grada kakav želimo u bliskoj budućnosti – Mostara prožetog umjetnošću. Materijal i boje sponzorirala je tvrtka Duga-tehna iz Čitluka.

Također, u okviru promocije projekta kandidature našega grada za Europsku prijestolnicu kulture 2024. godine, s ciljem edukacije najmlađe publike u gradu, HDHS Kosača otvorit će vrata mostarskim vrtićima i omogućiti djeci da, uz stručno vodstvo i interakciju s voditeljem galerije, posjete izložbu svjetski priznatog slikara Safeta Zeca. Polaznici mostarskih vrtića upoznat će se s osnovnim slikarskim, grafičkim i crtačkim tehnikama kako bi naučili vrednovati različitosti u pristupu kreiranja umjetničkog djela.

Pretraga događaja