Posjetitelji okupirali mostarsku Šetnicu: Svečano otvoren Zimski grad

Zimski grad Mostar – ”Winterville by Coca-Cola” u nedjelju navečer na prepunoj Šetnici Nikole Šubića Zrinjskog službeno je otvorio gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić. Iako je svečano otvaranje bilo u 19:30, Šetnicu je već od 18 sati ”okupirao” veliki broj posjetitelja.

”Winterville je blagdansko vrijeme koje želimo iskoristiti da sve Mostarce dovedemo u središnji dio grada jer nam je cilj reurbanizacija. Cilj nam je da se građani uistinu lijepo osjećaju, da imaju kulturne programe, da se mogu počastiti, porazgovarati. To je prije svega cilj jer smo mi grad koji je ušao u drugi krug za Europsku prijestolnicu kulture 2024. Vjerujem da je Europa prepoznala da Mostar to može, a mi želimo s našim sugrađanima dokazati da je to uistinu tako i da će to biti najbolja ponuda prema Europi i prema svima onima koji žele i turistički da dođu vidjeti Mostar u ovo vrijeme”, izjavio je novinarima gradonačelnik Ljubo Bešlić uoči otvaranja.

Izrazivši zadovoljstvo održavanjem Zimskog grada, Semir Temim iz Turističke zajednice Hercegovačko-neretvanske županije, kazao je kako su sadržaji ono što privlači turiste te kako nema sumnje da će ovaj događaj privuči još veći broj turista u Mostar.

Za razliku od prethodnih, ove godine pripremljen je još raznovrsniji, sadržajniji i zabavniji program, a sve u cilju podizanja ove manifestacije na još višu razinu. Prvu večer, osim službenog otvaranja, obilježio je koncert splitske grupe TBF koji je počeo više od sat vremena ranije od planiranog. Posjetitelji su uživali i u nastupu poznatog mađioničara Steffana i ”Mostarskih mažoretkinja”, a program su vodili glumica Narodnog pozorišta Mostar Ajla Hamzić te glumac i glazbenik Bojan Beribaka.

Uz bogat zabavni program, bit će šarolika gastro ponuda uz neizbježno kuhano vino i ostale prigodne napitke i delicije. Zimski grad također nudi pregršt sadržaja za djecu od trampolina, tobogana, igraonica, vrtuljak, autića, a u zimskim kućicama i na štandovima prodaju se razne rukotvorine poput pletiva i božićnih ukrasa. Također, na igralištu iza Gimnazije u okviru Zimskog grada nalazi se mini teren za mali nogomet te umjetna stijena za sportsko penjanje.

Kroz sljedeće večeri Mostarce i njihove goste u Zimskom gradu zabavljat će grupa Zooster, Elemental, Letu Štuke, Psihodomodo pop i ostali, a najiščekivaniju noć u godini Mostarce će zabavljati ROOF AW //Andrej Jelić & Igor HDP, grupa S.A.R.S., Zabranjeno pušenje i Dobre vibracije”. Osim poznatih imena, svaka večer bit će rezervirana za bendove iz Mostara. Ekipa iz Tima Mostar 2024, koja priprema mostarsku kandidaturu za Europsku prijestolnicu kulture, pripremila je za ovogodišnji Zimski grad preko stotinu različitih dnevnih programa za sve građane Mostara, ali i ostale koji u Winterwillu mogu naći dobru zabavu i mnoštvo zanimljivog sadržaja.

Bljesak.info / Mostar2024.ba

 

Pretraga događaja