Održana prezentacija projekta Mostar EPK 2024 u Bijelom polju

S ciljem približavanja procesa kandidature Grada Mostara za prestižnu titulu Europske prijestolnice kulture 2024. godine, prethodna dva dana održane su dvije prezentacije u mostarskim prigradskim naseljima Blagaj (ponedjeljak, 18. 6.) i Bijelo polje (srijeda, 20. 6.). Prezentacije je vodio član Tima za izradu aplikacije Mustafa Alendar. On je prisutne upoznao sa svim detaljima izrade aplikacije i pozvao ih da predlože programe koji će biti sastavni dio projekta “Mostar EPK 2024”.

“Putem naše web stranice i ostalih platformi društvenog umrežavanja objavljujemo razne informacije u vezi EPK. Istovremeno  provodimo različite programe kroz koje smo u doticaju s građanima Mostara kako bismo im neposredno približili ideju EPK”, kazao je Alendar prigodom prezentacije u Bijelom polju. Posebno je istaknuo kako je raspisan Poziv za predlaganje programa koji će biti sastavni dio programa projekta “Mostar EPK 2024”, objasnivši o čemu se konkretno radi.

“Grad Mostar je zajedno sa Forumom 2024 poduzeo niz aktivnosti u pripremi kandidature među kojima je izrada koncepta koji se temelji na temama interkulturalnost, reurbanizacija, migracije i inovacije. Želimo od Mostara stvoriti prostor kojeg će oblikovati dinamika i otvorenost, u kojem će kultura imati transformativni učinak na svijest građana, društvene odnose ali i na fizički izgled grada. Svi detalji, odnosno integralni tekst Poziva, dostupan je na web stranici mostar2024.ba”, istaknuo je Alendar.

 

Pretraga događaja