[NAJAVA] Svečano obilježavanje predaje kandidature za EPK

Prije više od godinu dana djelatnici iz oblasti kulture odlučili su pokrenuti kandidaturu Mostara za Europsku prijestolnicu kulture 2024. godine i predano radili kako bi aplikacija bila odraz težnji Mostarki i Mostaraca, koji žele svoj grad učiniti ljepšim i boljim mjestom za život i s jasnom vizijom o tomu kako upravo kultura može i treba biti pokretač promjena.

Mostarski kulturni djelatnici u javnom i nevladinom sektoru te gradska administracija, uz sve političke stranke koje su participirale u zadnjem sazivu Gradskog vijeća Mostara, prepoznali su kako projekt Europske prijestolnice kulture, kao niti jedan do sada, daje priliku da ujedinjeni u svim različitostima ali sa zajedničkim ciljem premoštavanja svih prepreka učine Mostar gradom na koji će biti ponosni svi njegovi stanovnici.

Projekt mostarske kandidature „Sve je premostivo“ te izložba dječjih radova „Ja sam most“, nastalih tijekom rada na projektu kandidature, bit će prezentirani u srijedu 10. 10. 2018. u 10:30 sati u Gradskoj vijećnici.

Domaćin prezentacije je gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić, a projekt „Sve je premostivo“, koji je nastao kao rezultat sinergije djelatnika iz svih oblasti kulture Mostara, predstavit će njegovi autori.

Osim službene prezentacije u Gradskoj vijećnici, kandidatura Mostara za EPK 2024 bit će obilježena i danom otvorenih vrata u Muzeju Hercegovine te u OKC Abrašević cjelodnevnim zabavnim programom i koncertom trebinjske grupe „Krugovi u žitu“ (od 16 sati zainteresirani će moći isprobati svoje vještine u računalnoj igrici „kandidature“ Play Mostar 2X24, potom nastupaju dva DJ-a s glazbenim programima od 17:30 do 20:30, a nakon njih nastupa bend „Krugovi u žitu“ od 22:30 do 00:00).

Namjera je ovim programima naglasiti ciljeve kandidature – povezanost svih sektora kulture u Mostaru i Hercegovini.

Pretraga događaja