Mostarski filmski festival u formi auto kina

14. Mostar film festival bit će organiziran uglavnom u formi auto kina, pa će posjetitelji na epidemiološki najsigurniji način uživati u filmovima putem radio frekvencije, a sliku će vidjeti na velikom ekranu – jednom od najvećih ove vrste u Europi, poručili su organizatori na konferenciji za medije.

Najavljen je raznovrstan program u kojem će se svi uspjeti pronaći. U suradnji sa Sveučilištem u Mostaru u velikom amfiteatru će se, uz poštivanje svih mjera, besplatno prikazati jedan dio programa.

Ovogodišnji MOFF će činiti 24 projekcije kroz pet programa. Raspored projekcija možete pronaći http://moff.ba/raspored-desavanja/ .

Ravnatelj festivala Slaven Knezović istaknuo je da je ovog puta bilo teže sve organizirati i pripremiti, s obzirom na okolnosti uzrokovane pandemijom.

“Brzo smo se prilagodili na nove okolnosti i donijeli odluku da ovog puta idemo s auto kinom. Tako ćemo jednostavno udovoljiti mjerama i preporukama koje su izdali krizni stožeri. U ovom vremenu teško je organizirati i svadbu, a kamoli nešto poput festivala. Mi smo ipak našli načina i nismo se predali“, dodao je Knezović.

Cijena ulaznica na projekcije iznosi 10 KM po automobilu, bez obzira koliko se osoba u njima bude nalazilo (max. 4 osobe). Ulaz na projekcije filmova na Sveučilištu je besplatan.

MOFF ove godine surađuje s 9. Tuzla film festivalom, na kojem će se prikazati uglavnom isti filmovi kao u Mostaru. Tako će oni koji ne budu u mogućnosti doći u auto kino u Mostaru, imati priliku pogledati filmove na online platformi tuzlanskog festivala.

Pretraga događaja