Mostar ušao u “Mrežu europskih gradova kulture”

Na prvoj Konferenciji europskih prijestolnica kulture Grad Mostar postao je dio “Mreže EPK gradova” (ECoC Network). Konferencija pod nazivom “Unity in Diversity” održala se prošli tjedan u Firenci na inicijativu njezinog gradonačelnika Daria Nardelia. Prisustvovalo je preko 45 gradonačelnika gradova koji su već bili prijestolnice kulture ili pretendiraju za taj prestižni naslov.

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić je potpisivanjem sporazuma “ECoC Network” omogućio Gradu Mostaru i projektu Mostar 2024 ravnopravnu ulogu s ostalim europskim gradovima iz “mreže”. Buduća suradnja u okviru ove mreže značajno će poboljšati razvoj kreativnog potencijala Mostara, što će se odraziti na boljem pozicioniranju Mostara kao brenda na europskoj karti gradova.

Na konferenciji u Firenci premijerno je prikazan prezentacijski video Grada Mostara. Film je pobrao brojne simpatije, a može ga se pogledati ovdje>>

Druga Konferencija ECoC gradova održati će se 2020. godine u Rijeci.

Grad Mostar se za naslov 2024 godine službeno kandidirao 10. 10. 2018., nakon godinu dana rada na pripremi. Na odgovor Stručnog panela briselske komisije, u smislu prolaska prvog kruga od mogućih dva, čeka se od 3 do 6 mjeseci.

Pretraga događaja