Mostar sprema glazbenu razglednicu

Predstavljanjem glazbene razglednica Mostara, bit će obilježena obljetnica obnove Starog mosta i upisa Mostara na listu UNESCO-a, priopćeno je u utorak iz Grada Mostara. U pozivnici gradonačelnika Ljube Bešlića ustanovama, izvođačima i medijima, zbog izvanrednih okolnosti s pandemijom ove godine će obilježavanje biti drugačije od prethodnih godina.

Na izradi razglednice je, navodi gradonačelnik, sudjelovalo više od 30 mostarskih umjetnika iz svijeta glazbe i filma, a ”projekt je povezao MC Pavarotti, Simfonijski orkestar, Mostar Rock School, BONK Studio kao i nekoliko istaknutih pojedinaca kao što su Damir Bunoza i Mario Knezović”. ”Ovo je čestitka našim sugrađanima u povodu obljetnica najljepših poslijeratnih događaja u Mostaru, a razglednicu ćemo poslati i gradovima prijateljima Mostara te gradovima koji su zajedno s nama članovi svjetske asocijacije koja okuplja gradove sa UNESCO baštinom”, stoji u pozivnici. Glazbenom razglednicom iz Mostara, navodi nadalje, šalje se poruka prijateljstva i nade, ne samo prijateljima i UNESCO gradovima, nego i svim ljudima koji u ovim vremenima nisu u prilici putovati i posjetiti Mostar i vidjeti njegov Most.

Predstavljanje Glazbene razglednice održat će se na platou ispred Hrvatskog doma herceg Stjepan Kosača, a nakon toga će biti emitirana i na televiziji te na društvenim mrežama kao i stranicama gradova prijatelja Mostara. Ovim aktivnostima, tvrdi, će poruka zajedništva, uz glazbu i slike Mostara biti gledana širom svijeta. Kratka svečanost predstavljanja Glazbene razglednice Mostara organizira se u četvrtak, 16. srpnja u 21 sat na platou ispred HDHS Kosača, ali ”s obzirom na epidemiološke uvjete javno predstavljanje Glazbene razglednice organiziramo uz ograničen broj uzvanika, s fokusom na djelatnike u medijima i kulturi”. Gradonačelnik je podsjetio kako je od trenutka upisa Mostara na listu UNESCO-a grad je pozicioniran u svjetskim okvirima i kao takav privlačan turistima iz cijeloga svijeta. ”Nastojali smo svih prethodnih godina razvijati projekte i programe koji imaju cilj podržati promicanje i razvoj kulturne baštine, ali i stvaranje korelacija kulturne baštine sa ostalim granama gospodarstva, posebno turizma, vodeći računa o tome da ekonomsko korištenje baštine razvijamo u pravcu njene održivosti”, naveo je Bešlić u pozivnici.

Pretraga događaja