Mostar ponovno grabi punim korakom prema osvajanju titule EPK

Političke stranke koje djeluju u Mostaru dale su podršku mostarskoj kandidaturi za Europsku prijestolnicu kulture. Do konstruktivnog dogovora došlo je na sastanku političkih stranaka, gradonačelnika Mostara i svih načelnika odjela Gradske uprave te članova Tima Mostar 2024 koji se održao u utorak, 18. 6. 2019. godine, u Gradskoj vijećnici.

Također, Federalna vlada je na zasjedanju u Mostaru u četvrtak, 20. 6. 2019., dala punu podršku Gradu Mostaru u povodu kandidature za Europsku prijestolnicu kulture 2024. godine te zaključila da preuzima dijelom obvezu financiranja infrastrukturnih i programskih sadržaja potrebnih za ovu kandidaturu.

„Imamo povjerenja u Mostar koji ima poseban senzibilitet za kulturu i umjetnost koja je vezana za taj neki specifični hercegovački štih“ kazao je federalni premijer Fadil Novalić te naglasio kako je sada red na Mostarkama i Mostarcima da se dokažu.

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić rekao je kako je počašćen podrškom cijele Vlade FBiH, kako verbalno tako i materijalno.

„Dobili smo potporu kroz infrastrukturne projekte, a to će omogućiti lakšu povezanost Mostara s ostatkom svijeta te poboljšati njegov turistički položaj“, kazao je Bešlić.

Ovim Mostar ponovno grabi punim korakom prema osvajanju titule Europske prijestolnice kulture čija je osnovna bit da grad pomoću kulture uspije pokrenuti svoje druge resurse i razvije strategiju kojom će ići naprijed.

Pretraga događaja