Kosača se predstavila u okviru Foruma na šetalištu

Hrvatski dom herceg Stjepan Kosača predstavio je svoju djelatnost u okviru Foruma na šetalištu. Program je održan u suradnji sa glazbenom školom “Ivana pl. Zajca” i Društvom hrvatskih književnika Herceg Bosne, a Mostarske mažoretkinje dijelile su promotivne materijale kako bi upoznali stanovnike Mostara, turiste i sve druge o projektu “Mostar Europska prijestolnica kulture 2024.”. Posjetitelji su mogli vidjeti dio slika iz fundusa Galerije kraljice Katarine Kosače s motivom Starog mosta.

“Ovo je godina europskog naslijeđa, Stari most je zaštićeno dobro na UNESCO-voj listi, te samim tim europsko i svjetsko naslijeđe i to želimo povezati s našim nastojanjem da 2024. godine Mostar postane Europska prijestolnica kulture”, kazao je ravnatelj HDHS Kosače Danijel Vidović.

Tim za izradu aplikacije kandidature Grada Mostara, Forum 2024, Studio za izvedbene umjetnosti i Grad Mostar, u suradnji sa studentima Sveučilišta u Mostaru i Univerziteta „Džemal Bijedić“, organizatori su “Foruma na šetalištu“ s ciljem upoznavanja stanovnika Mostara o procesu kandidature za prestižnu titulu Europska prijestolnica kulture.

Pretraga događaja