Karneval ponovno na mostarskim ulicama

Nakon jednogodišnje stanke zbog pandemije Mostarske mažoretkinje nastavljaju tradiciju organiziranja Mostarskog karnevala. Datum održavanja karnevalske povorke predviđen je za subotu, 26. 2. 2022. godine, s početkom u 12 sati, a povorka će se formirati u ulici Nikole Šubića Zrinskog, odnosno na Šetalištu. Odatle će krenuti prema zgradi Spajalica, a potom ulicom Kralja Tomislava prema Mostarci, pa Splitskom ulicom do zgrade bivše Kirurgije i nadalje prema Rondou. Defile će se završiti ispred Hrvatskog doma Hercega Stjepana Kosače.

Kao i svih godina do sada povorku će predvoditi Mostarske mažoretkinje, a u njoj će sudjelovati i Hrvatska glazba Mostar te auto razglas Videoton.

Kako i priliči maškarama, mažoretkinje će se za ovu priliku kostimirati s tematskom maskom, a ove godine odabrale su simboličnu temu „Uz bajke je život ljepši“. Time žele razveseliti najmlađe skrećući pozornost na neke vedrije teme. U povorci će sudjelovati svi uzrasti Mostarskih mažoretkinja pa će se tako u povorci naći Crvenkapice, 101 Dalmatinac, Patuljci i Pčelice Maje. Pridružit će im se i mališani iz Ustanove Dječji vrtići Mostar sa svojim jedinicama Zvončić, Sunce, Radobolja, Mrvica, Kuća od kamena i Rodoč, a njihove teme kostima bit će pingvini, karte, ovce, patuljci, snjegovići i Jokeri.

Pretraga događaja