Generalni tajnik japanske organizacije EU–Japan Fest u Mostaru

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić te članovi Tima Mostar 2024 Mirko Božić, Mustafa Alendar, Kristina Ćorić, Josip Blažević, Tanja Mićević ĐurićDario Terzić razgovarali su danas s generalnim tajnikom japanske Fondacije EU-Japan Fest Shuji Kogijem o suradnji na projektu Europska prijestolnica kulture i bilateralnoj razmjeni umjetnika.

Japanska organizacija EU-Japan Fest privatna je fondacija koja okuplja predstavnike najprestižnijih japanskih tvrtki i čiji je cilj izgradnja kulturnih i turističkih odnosa između Japana i Europe putem projekta Europska prijestolnica kulture. Od 1993. godine podržavaju projekt Europska prijestolnica kulture. a Shuji Kogi dio je te fondacije od samog početka. Sudjelovao je u rastu projekta EPK koji, kako sam uočava, prije 26 godina nije značio mnogo, a danas je privilegija nositi tu titulu.

“Važnost europskih prijestolnica kulture nije, niti smije biti vezana isključivo za Europu. Danas je to globalni projekt koji ima znatan utjecaj, ne samo na kulturnu razmjenu, nego i gospodarstvo u cjelini. Iz iskustva dosadašnje suradnje s 44 europske prijestolnice kulture znam da je biti europska prijestolnica kulture veliki izazov”, rekao je Kogi.

Pretraga događaja