FEstival NOve Mostarske ENergije dobiva i svoje ljetno lice

Europsku godinu kulturne baštine obilježit ćemo svečanim programom na platou ispod Starog mosta 22. 7. 2018., uoči 14. obljetnice završetka obnove Staroga mosta i upisa Mostara na UNESCO listu zaštićene svjetske kulturne baštine. Na koncertu će nastupiti Simfonijski orkestar Mostar i Mladen Vojčić Tifa.

Ovaj koncert je poklon Grada Mostara svim građanima povodom obilježavanja ovih važnih obljetnica i ulaz je besplatan.

Sinergija koja se dogodila kroz Forum 2024 rezultirala je FEstivalom NOve Mostarske ENergije (FENOMEN) i nakon 10 godina imali smo doček Nove godine na otvorenom. Festival se nastavlja i dobiva i svoje ljetno lice na platou ispod Starog mosta! Koncert će započeti u 21 sat, Simfonijski orkestar sa solistima izvest će popularne domaće i strane hitove, a nakon toga nastupit će Tifa s bendom i prepoznatljivim rock repertoarom.

Dnevni program obilježavanja Europske godine kulturne baštine pod geslom „Gdje prošlost susreće budućnost“ realiziramo s našim mladim sugrađanima.

Radionica „Nasljeđe – prostor slobode“ koncipirana je na način da dopušta svakom pojedincu izraziti shvaćanje, doživljaj i osjećaj o tome što za njih predstavlja kulturna baština.

Predviđena su tri paralelna programa: likovni, književni i zanatski, a voditelji radionica su profesionalci u ovim oblastima.

U godinama nakon otvaranja obnovljenog Starog mosta i upisa Mostara na Listu UNESCO-a 23. srpanj je obilježavan otvaranjem novih rekonstruiranih objekata.

Tako je godinu dana nakon Starog mosta otvoren obnovljeni Lučki most, godinu iza toga otvoren je Muzej Stari most, ambijentalni muzej smješten u autohtoni prostor kule Tare i Labirinta. Deseta obljetnica završetka obnove mosta i stare gradske jezgre obilježena je otvaranjem suvremenog interpretacijskog muzeja smještenom u ambijentalnom prostoru Čerekovića dućana.

Danas, 14 godina nakon otvaranja Starog mosta, u svjetlu kandidature Mostara za Europsku prijestolnicu kulture u godini koja je proglašena Europskom godinom kulturne baštine pod geslom „Gdje prošlost susreće budućnost“ želimo se zajedno s našim sugrađanima prisjetiti najljepšeg poslijeratnog događaja u Mostaru i kreirati ljepšu budućnost našega grada!

Pretraga događaja