ZVUČANJA: Morana x Jufkamental x sm4llpox x CxJx

Zvučanja su prvi zvučni susret mlade mostarske muzičke scene. Namijenjen prije svega grupama koje su na samom početku, jer tako želimo podržavati autorski rad izvođača.
Namjera nam je uspostaviti platformu za zvuk koja neće imati samo jedno izdanje i na kojoj će mladi ljudi razmjenjivati sviralačka i slušalačka iskustva, te nakon svega nastaviti raspravljati o tome što je scena – kako se stvara i održava. Na prvom izdanju Zvučanja u Abraševiću poslušajte:
▪️MORANA
Morana je mostarski bend koji je nastao kao umjetnički izražaj petero mladih umjetnika: Hane Ćatić, Riada Guzina, Mirana Dabića, Eme Haznadarević i Eme Čorbadžić. Ona je afera post-punka i novog vala, koja je urodila mehkim, ali energičnim, autentičnim zvukom. Ekipa Morane se prvi put pojavila na Mostar Blues & Rock Festivalu, a kasnije je svoj prošireni materijal predstavila novosađanskoj publici na TAKT festivalu. Morana se također može pohvaliti suradnjom s uspješnim predgrupama kao što je Svemirko. Svoj repertoar Morana nastoji proširiti i poboljšati, te donijeti nov, svjež zvuk na mostarsku alternativnu scenu.
▪️sm4llpox
sm4llpox je bend osnovan u Mostaru, neposredno prije korona eksplozije, davne 2020. godine. Bend čini 5 članova, a karakterizira ih alt rock prizvuk s elementima ostalih, srodnih rocku, podžanrovima. sm4llpox je snimio i objavio album pod nazivom ‘Time to breathe’, na kojemu se nalazi 6 autorskih pjesama. Objavu drugog albuma na online glazbene platforme najavljuju uskoro, a neke pjesme s drugog albuma svakako ćete moći čuti na koncertu u Abrašu.
▪️JUFKAMENTAL
Jufkamental je alt-punk bend nastao u Mostaru davne 2016. Hamza Badžak (vokal/gitara), Rijad Šuta (bubnjevi) i Alan Jusufbegović (bass gitara) nakon četiri godine, 2020, odlučuju da će napokon snimiti sve pjesme koje su do sada svirali na mnogim festivalima i objaviti album prvijenac pod nazivom Jufkamental. Prije tog velikog događaja djelili su binu sa raznim domaćim i stranim licima od Sinja pa do Ljubljane, a trenutno su u procesu snimanja albuma drugijenca.
▪️CxJx
2013. U bunkeru za probe našla su se dva stranca sa željom za sviranjem. I dok je bubnjar sa oduševljenjem gledao basistu kako se štima na metronomu, basist ga je pogledao telećim pogledom . Bubnjar mu je klimnuo glavom u znak odobravanja jer je znao da su najbolji bend na svijetu. Nakon kratkog proučavanja globalnih glazbenih tendencija, pretpostavili su da će krast pank biti muzika budućnosti i shodno tome izvor enormne novčane zarade. Prošlo je devet godina. Krast pank nije budućnost, slava i novac su nedosanjani san, izdali su metal, izdali su pank, ali i dalje su najbolji bend… u bunkeru za probe kod Aleksa.
▪️Autor plakata: Kostja Ribnik
Detalji o događaju