ZMAJ I PRINCEZE

Ovaj tjedan u Lutkarskom kazalištu Mostar možete pogledati višestruko nagrađivanu i djeci omiljenu predstavu Zmaj i princeze.
Predstava će se igrati u dva termina, u petak, 25.3.2022. u 18:00 i subotu, 26.3.2022. u 11:00 sati.
„Zmaj i princeze“ je priča koju je po motivima Milade Mashatove osmislio i preradio Kyriakos Argyropoulos, a režirali Kyriakos Argyropoulos i Stanislav Stanev iz Bugarske.
Lutke i scenografiju osmislila je i izradila Ani Lulieva, a predstavu je uglazbio Igor Karlić iz Rijeke.
Prijevod – Ana Vasung iz Zagreba.
RIJEČ REDATELJA: Ovo je priča o odgajanju djece. Prije svega, upućena roditeljima, odgajateljima, a i djeci.
„To je priča o jednoj princezi i jednom zmaju! Prvo smo izmislili bajku, zatim je umjetnica osmislila lutke i scenografiju, skladatelj je osmislio glazbu, a ja s glumcima počeo probe. I baš kao u bajkama, naša je kazališna bajka osmišljena za tri dana. Ali nekako…nije nam se svidjela princeza Sunčica (izmislili smo joj to ime). Nije stvar da u svijetu ne postoje takve princeze, jednostavno smo željeli da ona bude malo drugačija. Uvjeravam Vas da u kazalištu nema ništa bolje od toga da jednu Princezu zamijenimo drugom Princezom, Princezom Veselkom. Zatim je u istoj bajci zamijenimo drugom i još jednom i još jednom…Nakon mjesec dana posla potpuno smo se zbunili. Nismo znali koja je princeza bolja od ostalih. Ali kako mi radimo u kazalištu, a kazalište je za Vas, poštovani mali i veliki gledatelji, predstavljamo Vam bajku o jednom zmaju i mnogo princeza, a Vi odlučite.“
U predstavi igraju Ivan Nevjestić, Ružica Bošković i Marta Haubrich.
Predstava je prigodna za djecu od 3 godine.
Cijena ulaznice je 4 KM.
Budući da je broj posjetitelja ograničen molimo vas da osigurate svoje mjesto rezervacijom na broj telefona 036 314 893 svaki radni dan od 9 do 14 sati ili putem naše službene facebook stranice također svaki radni dan od 9 do 14 sati.
Napomena: Vaše rezervirane ulaznice molimo preuzmite najkasnije 15 minuta prije početka predstave, jer u suprotnom rezervacija se poništava. Posebno napominjemo da nakon početka predstave nije moguć ulazak u dvoranu.
Detalji o događaju