Zimska bajka

Zimska bajka” je novogodišnja predstava Pozorišta lutaka u Mostaru, prema tekstu i u režiji Nedžada Maksumića, koja je predigra za dolazak najvećeg dječijeg prijatelja, Djeda Mraza, koji će djeci podijeliti poklone.
Ova predstava govori o najsretnijem vremenu svake godine, kada djeca nestrpljivo očekuju Djeda Mraza i darove koje im nosi.
Glavni junaci ovog igrokaza su Kiki i Riki, sestra i brat, koji se i vole i svađaju, i zajedno igraju i sukobljavaju oko sitnica, i ratuju i mire se, sve to dok čekaju Novu godinu i nadaju se Djeda Mrazu. U goste im, u njihovu kuću na osami, iznenada stiže čudan gost, Trapavi Toni, koji je, lutajući svijetom, slučajno nabasao na njih. U razgovoru s njim saznaju da je prijatelj Djeda Mraza, kojega ovaj šalje da djeci prenosi poruke od njega. Kiki, koja je prava sveznalica, sumnja da će je Djedica ove godine zaboraviti i neće joj donijeti poklone, a Riki, njen mlađi brat, koji još nije naučio izgovoriti R, ne želi da mu se zbog toga rugaju.
Na kraju stiže Djeda Mraz i svima ispunjava želje, a djeci dijeli novogodišnje darove.
Dođite u Pozorište lutaka u Mostaru, da uz predstavu “Zimska bajka” zajedno dočekamo Djeda Mraza koji će djeci dijeliti poklone!
======================
CIJENA ULAZNICE:
Odrasli 5 KM
Djeca 10 KM
Obavezna rezervacija na web stranici Pozorišta lutaka: https://www.plm.ba/proizvod/novogodisnja/
Roditelji su obavezni na kupljeni paketić napisati ime i prezime djeteta te paketić u Pozorište donijeti najkasnije dan prije izvođenja predstave.
======================
Broj mjesta je ograničen. Obavezno pridržavanje propisanih epidemioloških mjera
Detalji o događaju