Predstava je nastala prema prvonagrađenom dramskom tekstu „Zid“ autorice Ružice Aščić s Natječaja koji je objavilo Hrvatsko narodno kazalište u Mostaru u suradnji sa Središnjim državnim uredom za Hrvate izvan RH. Režiju potpisuje Christian Jean-Michel Jalžečić, također izabran na Natječaju HNK Mostar za mlade redatelje. Autorica je adaptacije i dramaturginja Dorotea Šušak, a kostimografkinja Mirjana Zagorec.
U središtu su ove drame tri generacije jedne obitelji koje se skupa s nekoliko stanara na različite načine suočavaju s činjenicom da se ruši zid stare užare koji se nalazi u neposrednoj blizini zgrade u kojoj žive.
U predstavi igraju Robert Pehar, Ivo Krešić, Ivan Skoko, Sanda Krgo Soldo, Ana Franjčević, Nikolina Marić, Ana Ljubić / Rafaela Perić i Miro Barnjak.
Cijena ulaznice je 10 KM. Učenici, studenti i umirovljenici 5 KM. Studenti i djelatnici SUM-a mogu koristiti besplatne vaučere odnosno godišnje ulaznice. Rezervacija slanjem poruke preko Facebook Messengera/Instagram Directa ili pozivom na broj 063/019-019 od 10 do 16 sati.
Detalji o događaju