VIZELJ @ OKC Abrašević

Nešto opasno dobro i bučno stiže u Abraš iz Beograda!
U subotu, 19.11. dolazi nam bend Vizelj, koji mnogi smatraju za predvodnike novog beogradskog alternativnog zvuka.
Ovaj mladi bend koji čine Aleksa Nedić, Veljko Milinković, Jelisaveta Todorov i Pavle Petrović. Svoj su zvuk gradili i razvijali kroz godine djelovanja, a prvotni su tvrdi rockerski stil eksperimentiranjem pretvorili u svjež i zabavan, čak plesni. I dok im se zvuk objavom svakog sljedećeg izdanja mijenjao i evoluirao, spretno izmičući žanrovskim granicama, pobrinuli su se za to da ostanu vjerni svom punkerskom stavu.
Iskrenost i izravnost uz primjese ironije njihovu muziku čine sirovom, što im istovremeno dopušta da svoje svjetonazore savršeno pretoče u muziku i tekstove. Osim kvalitetnih glazbenih izdanja (Vizelj EP #1, Naj Bolji, Superspektakl), ovi se mladi ljudi mogu pohvaliti činjenicom da su svojoj sceni pružili iznimno važnu stvar pod nazivom Hali Gali kojom ostalim mladim bendovima koje smatraju dovoljno kvalitetnima pružaju prostor za djelovanje i zasluženi spotlight.
Uz Hali Gali kompilacije, nastavili su pomicati granice i snimili Hali Gali mokumentarac Muzička atrakcija te organizirali festivale na kojima su okupili fantastične alternativne bendove srpske scene kao što su Gazorpazorp, Sveta Pseta, Šajzerbiterlemon, Sitzpinker ili Johanbrauer.
** ULAZ JE BESPLATAN
*** Događaj se održava u sklopu projekta “Mostar – Prostori koji pokreću” koji financira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva.
Detalji o događaju