Sjećaš li se Doli Bel

Posljednje takmičarske večeri festivala “Mostarska liska”, u utorak 29.09. u 20 sati, bit će odigrana predstava “Sjećaš li se Doli Bel” Abdulaha Sidrana, u režiji Kokana Mladenovića, nastala u produkciji Kamernog teatra 55 iz Sarajeva.

“Sjećaš li se Doli Bel” je priča o iskrenoj boli prve ljubavi, o neminovnom odrastanju, te o ogoljivanju jednog utopističkog društvenog sistema u koji su mnogi slijepo vjerovali, i u kojeg su se, nažalost, razočarali. Priču promatramo iz perspektive Sabahudina Zolja, svima nama više poznatim kao Dino, ali iz današnjeg vremena, kroz višedecenijsku distancu kaleidoskopski profiltrirane kutije sjećanja, koja se, na samom početku predstave simbolički i otvara, te nas vrtoglavo, kao na vrteški, nosi u jedno vrijeme kojeg više nema, među ljude koji nisu tu.

U predstavi igraju: Emir Hadžihafizbegović, Gordana Boban, Mirsad Tuka, Tatjana Šojić, Davor Golubović, Elma Juković, Muhamed Hadžović, Admir Glamočak, Sabit Sejdinović, Amar Selimović, Saša Krmpotić i Sin Kurt.

Predstava će biti izvedena uz poštivanje svih mjera i naredbi Kriznog štaba FBiH koje su na snazi.

Ulaznice u prodaji na blagajni NPM-a svakim radnim danom od 9 do 14 sati.

VIDIMO SE ♥

Detalji o događaju