Sjećanje – uspomena na generaciju i sve drage ljude

Promocija zbirke poezije “Sjećanje – uspomena na generaciju i sve drage ljude”, autorice Zinajide Aide Merdžan
Učestvuju:
– Elvira Šehović, mr. sc
– Sanella Cero, prof. bosanskog jezika i književnosti
– autorica
Muzički dio programa:
– Elvedin Delić
– Igor Jesenski Raguž
Iz recenzija:
– “U zbirci ‘Sjećanje’ autorice Zinajide Merdžan možemo uočiti emotivni iskaz, duboku čežnju i otimanje zaboravu svega onoga što je pjesnikinju vezalo i veže za ovaj svijet. Njeni opisi su slikoviti, emocije jake i duboke, a narativni sadržaji nam daju prepoznatljivi hercegovački inat i prkos koji je utkan u svaku poru njenog nježnog ženskog bića”, Sanella Cero.
– “‘Sjećanje’ je zbirka pjesama na uspomene i generaciju i sve one drage ljude, koja nas vodi na jedno duboko emotivno putovanje kroz dragocjene trenutke i iskustva koje dijelimo s našom generacijom i nama bliskim ljudima. Pjesnikinja Aida Merdžan nas vješto uvlači u svoj svijet sjećanja kroz poetske izraze ispunjene toplinom, nostalgijom i ljubavlju. Zbirka je sastavljena od niza pjesama koje se bave različitim aspektima života i veza koje smo izgradili tijekom vremena. Ona nas podsjeća na važnost
obitelji, prijateljstva i zajedništva, te nas vodi kroz različite faze života, s njihovim usponima i padovima”, Amina Porović, dipl. filolog opšte i komparativne književnosti.
Detalji o događaju