PREDSTAVA “TERAPIJA”

SEDMA – POSLJEDNJA TAKMIČARSKA VEČER FESTIVALA – PREDSTAVA “TERAPIJA”
✍️ Autorski projekat po motivima teksta „Više od terapije“ Kristofera Duranga
Režija: Olja Đorđević
Produkcija: Regionalno pozorište Novi Pazar
“Od rođenja nas stavljaju u kalupe. Od malena smo naučeni kako šta ide, šta se govori, a šta se ne govori, čime je prikladno igrati se, koja je boja za koga, šta se kad radi i generalno, kako idu stvari u životu. Teži se uniformisanju u svemu – odjeći, namještaju, navikama, stavovima. Nema traženja, nema preispitivanja, sve što bi trebalo da znamo unaprijed je određeno, zacrtano, zapisano, zapakovano u neku plastiku – naše je samo da taj „recept“ slijedimo u potpunosti. Pa ipak, svi u nekom trenutku dođu u ćorsokak. Zaglave se u pogrešnom poslu, pogrešnoj vezi, pogrešnom gradu. Slijedi prvo osjećaj bespomoćnosti i beznađa, pa onda ogorčenje, bijes, zavist, ozlojeđenost i poređenje sa drugima. „Zašto oni ovo imaju, a ja ne“, „zašto je on na tom mjestu, a ja ne“, „zašto se ona udala, a ja ne“ itd. Spisak je beskrajan. Tu se nalazi prvo veliko raskršće za svakog od nas. Jednim putem idu oni koji sebe doživljavaju kao žrtve – žrtve svoje porodice, poslodavca, sredine, vlasti, ljubavnog partnera. Oni, često doživotno, imaju osjećaj da idu putem koji im je nametnut. Drugim putem kreću oni koji vjeruju da je sve posljedica ličnog izbora. Oni analiziraju svoje postupke, svoje vrline (a još više, mane), svoje najdublje potrebe i očekivanja – pa tek onda kreću putem koji su sami odabrali.
Predstava „Terapija“ je rezultat skoro dvomjesečnog istraživanja naših sopstvenih izbora, potreba i očekivanja”, zapisala je o predstavi režiserka Olja Đorđević.
Igraju: Nikola Voštinić, Rifat Rifatović, Lemana Bećirović, Kristina Jevtović, Dušan Živanić i Haris Šećerović.
  Cijena ulaznice iznosi 10 KM. Dostupan je i paket ulaznica po cijeni od 50 KM a podrazumijeva ulaz na svih 8 izvedbi u okviru festivala.
➡️ REZERVACIJE: na broj 036/550-128, mail: marketing@npm.ba ili porukom u inbox.
Detalji o događaju