Rambo Amadeus: Veče glomazne poezije – Zatvaranje festivala

Svečana ceremonija zatvaranja Međunarodnog festivala komedije Mostarska liska, održat će se posljednje večeri festivala, 27. maja. Nakon ceremonije i dodjele nagrada, u čast nagrađenih, Rambo Amadeus izvest će svoj performans “Veče glomazne poezije”.
Večer glomazne poezije – Rambo Amadeus – u čast nagrađenih!
Rambo Amadeus na pozorišnim daskama čita, recituje, prepričava i „pripijevava” najglomaznije tekstove iz svog impozantnog opusa.
Maestro Ivan Aleksijević, vješto prateći vratolomne promjene tema, raspoloženja i tempa, prati ga na klaviru, ali i svojim više nego duhovitim komentarima „dodaje gas” ravnopravno veslajući u ovom „dvojcu bez kormilara” za koji se zapravo ni ne zna kuda je krenuo, gdje i kad će stići, vodeći samo računa da se zadrži elegancija, brzina i udobnost plovidbe.
Doajen jazz scene, kontrabasista Branko Marković pridružuje se ovom dvojcu dajući mu neophodnu dubinu i liriku svojim instrumentom.
Veče glomazne poezije prerasta u jedinstvenu furioznu predstavu koja kroz lakonski, slikovit i nepretenciozan način hirurški precizno secira društvo i pojedinca koji pokušava u njemu da opstane i pronađe parče svoje sreće.
„Veče glomazne poezije” kod publike izaziva sasvim pomješana osjećanja.
Salve smeha, skandiranje, gromoglasni aplauzi ali i tuga i zabrinutost miješaju se stvarajući vrhunski napitak , stvoren po drevnom receptu proporcionalnog miješanja žuči i meda.
Ulaznice za sve predstave od 12.05.2022. možete kupiti na blagajni Pozorišta svakim radnim danom od 9 – 14 sati ili rezervisati na telefon 036/550-128. Na dan izvedbe predstave, blagajna je otvorena od 9 do 14 sati te od 18 sati do početka predstave.
Rezervacija ulaznica se može izvršiti i putem e- maila: produkcija@npm.ba, te putem poruke u inbox na Facebook i instagram stranici Narodnog pozorišta Mostar.
Ovogodišnje izdanje Međunarodnog festivala komedije „Mostarska liska“ održava se uz pokroviteljstvo Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine, Federalnog ministarstva kulture i sporta, Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona, Ministarstva obrazovanja, nauke kulture i sporta Hercegovačko-neretvanskog kantona, Grada Mostara i Fondacije za muzičke scenske i likovne umjetnosti Sarajevo. Sponzori ovogodišnjeg izdanja festivala su BhTelecom, UniCredit Bank i BH Pošta. Partneri festivala su Turistička zajednica Hercegovačko-neretvanskog kantona, Privredna banka Sarajevo, HIFA do.o., Medical, Violeta, Grawe osiguranje, autolijanovići, Stomatološka poliklinika Jurišić, te Carski vinogradi Mostar. . Generalni medijski pokrovitelj ovogodišnje „Mostarske liske“ je N1, uz ostale medijske partnere.
Detalji o događaju