PUNA VREĆA ŽELJA

U Lutkarskom kazalištu Mostar ovoga tjedna publika će imati priliku pogledati predstavu „Puna vreća želja“ koju je po tekstu Mire Gavrana adaptirao i režirao Ivan Kristijan Majić.
Predstava će se igrati u dva termina, u petak 11.3. u 18 sati i u subotu 12.3. u 11 sati.
Predstava je u okviru 27. SLUKA u Osijeku 2019. godine dobila povelju Odsjeka za povijest hrvatskog kazališta HAZU za promicanje hrvatske dramske književnosti na lutkarskoj sceni.
“Puna vreća želja” je nastala u u sklopu projekta „IRENE: lnterregional Renewable & ENErgy efficiency network” odobrenog iz Programa prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014.- 2020.
Riječ je o predstavi koja za cilj ima razvijanje svijesti o zaštiti okoliša i očuvanju prirode
O predstavi: U šumi, koja je dom životinjama, sve je više smeća. Medo i Zeko navikli su se već na život u svome prljavom domu, pa su se čak počeli i veseliti smetlarskom kamionu koji u šumi istovara smeće – jer tamo lako pronalaze hranu, ostatke medenjaka i mrkve! Njihova prijateljica, djevojčica Irena, dolazi u šumu s pecaljkom u ruci, kako bi ulovila zlatnu ribicu. I životinje se uključuju u lov na ribicu, jer svatko za nju ima jednu želju, koju bi htio da mu se obistini. Kako vrijeme odmiče, želja je sve više, puno, puno više od one poznate tri koliko za svoju slobodu ispunjava ribica. Umjesto pune vreće ostvarenih želja Medo, Zeko i Irena otkrit će da nisu sve želje jednake i da se samo za one prave isplati potruditi.
U predstavi igraju: Anela Planinić Škutor, Tibor Oreč, Ivan Nevjestić.
Predstava je prigodna za djecu od 3 godine.
Cijena ulaznice je 4 KM.
Budući da je broj posjetitelja ograničen molimo vas da osigurate svoje mjesto rezervacijom na broj telefona 036 314 893 svaki radni dan od 9 do 14 sati ili putem naše službene facebook stranice također svaki radni dan od 9 do 14 sati.
Napomena: Vaše rezervirane ulaznice molimo preuzmite najkasnije 15 minuta prije početka predstave, jer u suprotnom rezervacija se poništava. Posebno napominjemo da nakon početka predstave nije moguć ulazak u dvoranu.
Detalji o događaju