Promocija knjige “Šta nakon sada”

Promocija knjige “Šta nakon sada” autorice Aldine Pinjić bit će održana u utorak, 19.07. u Centru za kulturu Mostar u 20 sati.
Knjiga „Šta poslije sada“, mlade autorice Aldine Pinjić, objavljena je u izdavačkoj kući BMG Bosanska medijska grupa, u prijevodu na bosanski jezik. Izvorno, knjiga je početkom 2021. godine izašla na njemačkom jeziku, u Beču, gdje je izazvala veliku pažnju javnosti, tako da je odlukom obrazovnih vlasti knjiga u dvanaest škola uvrštena kao lektira. Kasnije su nastavljeni razgovori i sa drugim školama.
Aldina Pinjić u svom kratkom romanu piše o teškim vremenima i izazovima sa kojima se susreću mladi, stavljajući akcenat na periodu vladanja pandemije Covid. Ona potencira važnost sistema pomoći mladima i važnost porodice u takvim situacijama. Knjiga je prilagođena mladima, a mogu je čitati i osobe u zreloj dobi.
Aldina Pinjić je objavila knjigu „Šta poslije sada“ sa samo 14 godina života, ukazujući na poseban talenat i predanost pisanoj riječi. Porijeklo Aldininog oca je iz Drežnice, kod Mostara.
Promociji knjige će pored autorice prisustvovati i promotori Mehmed Pargan (urednik izdanja) i Enisa Alibalić.
DOBRODOŠLI ❤
Detalji o događaju