Prijevara

 

Gostovanje HNK u Šibeniku s predstavom “Prijevara” na pozornici HNK Mostar.
Harold Pinter nas u početku zavarava klasičnom, pomalo banalnom pričom o ljubavnom trokutu: suprug, supruga i ljubavnik. U drugom planu je, ali ne manje važna i ljubavnikova supruga. U slijedećem sloju, iza nevjere otkriva izdaju. Prikrivena uljudnim ponašanjem i beznačajnim rečenicama, prijevara nije samo ljubavna već i moralna, jer prijatelj vara prijatelja, supruga vara i supruga i ljubavnika, a ljubavnik vara sve. Neočekivanom dramskom strukturom, Pinter gura protagoniste u neminovne labirinte izgubljenih identiteta, a nas gledatelje u traganje za psihološkim motivima. U tom trenutku, banalni ljubavni trokut postaje i naša egzistencijalna drama.
Iznimno kreativan glumački ansambl, Siniša Popović iz HNK Zagreb, Marjan Nejašmić Banić iz HNK Split, ali i dvije sjajne glumice HNK u Šibeniku Franka Klarić i Ana Perković svojim su talentom i upornim traganjem za prikrivenim značenjima Pinterovih rečenica inspirirali redatelja Branka Ivandu na uvođenje četvrtog, nenapisanog lica, nijemog svjedoka svih prijevara, ljubavnikove supruge Judith u interpretaciji Ane Perković. Prevoditelj je Vladimir Gerić, scenograf Frane Celić, a kostimografkinja Slavica Šnur.
Rezervacija ulaznica: porukom na FB/IG ili telefonom na broj 063 019 019 od 9 do 17.
Cijene ulaznica: redovita 10 KM; studenti, učenici, nezaposlene osobe i umirovljenici 5 KM; studenti Sveučilišta u Mostaru mogu koristiti besplatne vaučere/ulaznice koje su dostupne u prostorijama Studentskog zbora.
Detalji o događaju