Premijera predstave “Ti, Ja i Štela”

Crna komedija, „Ti, Ja i Štela“, koja na satiričan način prikazuje rješavanje problema nezaposlenosti u korumpiranom društvu, bit će premijerno prikazana u Mostaru.
Radnja koja je isprepletena prisutnošću korupcije u društvu, prikazuje mladi par, koji opterećeni egzistencijalnim problemima, krenu tragati za očajnim rješenjima.
#Predstava „Ti, Ja i Štela“ je autorsko djelo čiju tekst i režiju potpisuje Ivo Čarapina, a u njoj igraju: Sabahudin Gluhović, Sarah Sarić, Haris Hodžić, Tea Pandža, Džejla Tanović i Ivo Čarapina. Glumci su inače mlade Mostarke i Mostarci uzrasta 18 do 26 godina.
🎎Premijera predstave je 1. 12. 2022. s početkom u 20h, u Hrvatskom domu herceg Stjepana Kosače. Repriza je planirana u Narodnom pozorištu Mostar, 13.12.2022. u 20h. Ulaz je besplatan.
📽️🖥️Promotivni video predstave je na linku https://www.youtube.com/watch?v=i075oKcWhN0
💰💸✉️Korupcija je problem koji utječe na sve sfere života građana BiH ali i jedan od glavnih razloga odlaska građana iz BiH. Mito i korupcija utječu na rušenje sistema vrijednosti ali i moralnog integriteta kako pojedinca tako i šire društvene zajednice. Po ovogodišnjem Indeksu percepcije korupcije (Corruption Perception Index – CPI) Bosna i Hercegovina zauzela je treće najgore mjesto u Evropi sa ocjenom 35, na skali od 0 do 100, što je ukupno pozicionira na 110. mjesto od 180 zemalja, a lošiji rezultat imaju samo Ukrajina i Rusija.
Udruženje #dignitet provodi antikorupcijski “On my own- Neću štelu Vol II” koji ima za cilj da doprinese jačanju učešća građana u borbi protiv korupcije. U okviru navedenog projekta koji koordinira Edisa Demić. Projekt podržava Fond otvorenog društva BiH.
Detalji o događaju