Predstava “Pluća”

U okviru kulturno-turističke manifestacije „Mostarsko ljeto 2021“ u Narodnom pozorištu Mostar u četvrtak, 29.07.2021. godine na Velikoj sceni NPM-a bit će odigrana predstava „Pluća“ autora Duncana Macmillana, u režiji Aide Bukvić, nastala u produkciji teatra Exit iz Zagreba sa početkom u 20 sati. U predstavi igraju Jadranka Đokić i Amar Bukvić.
„Mladi, obrazovani i ekološki osviješteni. Recikliraju, gledaju dokumentarce i art filmove, čitaju knjige o pravim stvarima, voze se biciklima i kupuju od onih koji ne izrabljuju. Ali, voze se i automobilima, kupaju u kadi i ponekad ostave vodu da curi bez prave potrebe. Može li se imati dijete i istovremeno biti ekološki osviješten, tek je jedna od dvojbi koja će se pojaviti kada jednoga popodneva On „predloži dijete“. A Ona se previše brine, previše razmišlja i ima veliku, zaista veliku potrebu razgovarati o svemu, razmotriti stvari, jer sve učinjeno mora biti i dobro promišljeno. Pluća su duhovit, emotivan, ponekad i brutalno iskren mentalni slalom generacije kojoj je propitivanje imperativ, a nesigurnost odavno postala stil življenja. Slalom prepun sumnji, strahova i potrebe za bliskošću u kojem se neka vrata promaše, na nekima se izgubi previše vremena, dok se neka zahvate baš onako kako treba, u pravom trenutku, na pravom mjestu, kada se ipak dogodi Život.“, zapisala je o predstavi režiserka Aida Bukvić.
Predstava će biti odigrana uz poštivanje svih mjera i naredbi Krizog štaba FBiH koje su na snazi. Broj mjesta ograničen!
Ulaz na predstavu je besplatan, uz obavezno prethodno preuzimanje ulaznica na blagajni NPM-a koja će biti otvorena u srijedu 28.07. od 9 – 14 sati, te u četvrtak 29.07. od 9 – 14 te od 18 – 20 sati.
Detalji o događaju