Predstava “Alfa Beta”

ekst “Alfa Beta” britanskog dramatičara Teda Whiteheada je sedamdesetih godina u Royal Court u Londonu izazvao pometnju, kao izuzetno intenzivan prikaz zarobljenosti snažnih pojedinaca u braku u kojem manjka međusobnog razumijevanja i komunikacije, a otuđenost postepeno uzima sve više maha. Individualnost dramskih likova u ovom tekstu postavljena je nauštrb održavanju privida idiličnog i skladnog bračnog života, ili života u zajedništvu općenito.
Rediteljska interpretacija Saše Oručevića, u produkciji Narodnog pozorišta u Mostaru, poentira univerzalnost i značaj propitivanja smisla braka i suočavanja sa dubokim, intimnim strahovima. U predstavi igraju Fatima Kazazić Obad i Saša Oručević.
Cijena ulaznice je 10 KM, sa 50% popusta za učenike, studente i penzionere.
Ulaznice se mogu kupiti na blagajni Narodnog pozorišta u Mostaru, svakim radnim danom od 9 do 14 h, i, na dan izvedbe, od 18h do početka predstave. Rezervacije je moguće izvršiti pozivom na telefon +387 36 550 128, e-mailom na adresu marketing@npm.ba, te porukom u inbox na Facebook i Instagram stranicama Narodnog pozorišta u Mostaru.
U prodaju su i godišnje ulaznice, koje uključuju ulazak na sve premijere i reprizne izvedbe u Narodnom pozorištu Mostar, po cijeni od 70 KM.
Detalji o događaju