Predstava “Alfa Beta”

Na Velikoj sceni NPM-a u petak, 16.04., na rasporedu je predstava „Alfa Beta“ autora Edwarda Anthonya Whiteheada, u režiji Saše Oručevića sa početkom u 18 sati. U predstavi igraju Fatima Kazazić Obad i Saša Oručević, a scenografiju i kostimografiju potpisuje Sabina Trnka.
Predstava „Alfa Beta“ se bavi bračnim odnosima, odnosima u porodici uopćeno propitujući instituciju braka sa pozicije izbora ulaska ili ne u ovu zajednicu, kakve reperkusije na naš život on ostavlja i šta sa sobom kroz vrijeme brak nosi. Zanimljiva, dinamična i univerzalna priča o ljudskoj otuđenosti, otuđenosti od sebe i od drugih. Priča o dubokim intimnih strahovima oslikanim u likovima bračnih partnera koji proživljavaju vlastite krize izbora i odluka koje oblikuju njihove živote. Propitujući smisao braka, likovi dovode pod znak pitanja i uvriježene vrijednosti koje su uz brak vezane, i postavljaju pitanje da li su naša očekivanja prevarena.
Predstava će biti odigrana uz poštivanje svih mjera i naredbi Kriznog štaba FBiH koje su na snazi.
Cijena ulaznice je 10 KM, odnosno 5 KM sa popustom za učenike, studente i penzionere. REZERVACIJE: na broj 036/550-470, mail: marketing@npm.ba, porukom u inbox.
Detalji o događaju