Poklon publici – Predstava ” Bilo jednom…”

Svjetski dan pozorišta ove godine u Narodnom pozorištu Mostar obilježit će izvedba predstave “Bilo jednom…”, u nedjelju, 27. Marta 2022. Godine. Ova predstava nastala je po motivima drame “Čorba od kanarinca” Miloša Radovića. Režiju potpisuje Jasmin Krpo.
Riječ je o predstavi koja tretira prolaznost mladosti i zaljubljenosti, i neprolaznost ljubavi, u vihoru života, u kojem se nađe svaki čovjek i svaka žena. Glavne uloge u predstavi tumače Ajla Hamzić i Emir Sejfić
Ova nepretenciozna, intimna predstava, nastoji ostati vjerna gledalištu u smislu prepoznatljivosti svakodnevnih komedija, ali i tragedija, koje čine naše živote. Kao takvu, reditelj Jasmin Krpo, poklonio je Narodnom pozorištu u Mostaru, i njegovoj publici. Upravo zbog toga, izvedba ove predstave povodom ovogodišnjeg Svjetskog dana pozorišta, je I poklonjena publici Narodnog pozorišta u Mostaru.
Ulaz na predstavu je slobodan uz obavezno prethodno preuzimanje ulaznica na blagajni NPM-a, koja je otvorena svakim radnim danom od 9 do 14 sati, I u nedjelju 27.3.22.god. na dan izvedbe predstave od 18 do 20 sati.

Detalji o događaju