Party: Domaći igraju

Jesenju ediciju proslavljanja 20 godina OKC Abrašević otvaramo radno. Troje probranih disk džokeja angažirano je da slavljeničkim repertoarima udarnički animiraju zvučni kombinat i ugriju našu koncertnu salu za kraće i hladnije dane koji dolaze. Nastupaju:
MIDI BRIGADE je solo projekat Nedima Čišića, polovice kultnog mostarskog elektronskog sastava Vuneny. Gaji mračniji zvuk, taljen u kombinaciji računara i MIDI i analognih instrumenata. Iza sebe ima niz regionalnih muzičkih saradnji (Goribor, Ti i dr.), a posljednih godina muzički kontribuira i na filmskim i teatarskim projektima. U OKC Abrašević su ostale zapamćene njegove muzičke rubrike Tužni utorak, Antičetvrtak, Pleksus Beats i Elektromaterijal na kojima je redovno prezentirao svoju riznicu zvuka.
LUBNYA je mlada mostarska DJ-ica koja je danas već i šire prepoznatljiva po svojim kulerski naelektriziranim setovima. Njene nastupe karakteriziraju impresivne kombinacije živih udaraljki i elektronskih beatova te zarazna mjera kojom dozira techno u plesni podij. Ovu noć je slušamo kao jednu od najobećavajućih DJ-ica na mostarskoj elektronskoj sceni.
LOBO TOMSKI je beli mag Abraševog zvuka. Njegovi nastupi već su prizivali drevna šumska bića, akumulirali dinosaurske suze i dizali kolektivni imunitet pred navalom toksičnih nepogoda našeg grada, detaljno šmirglajući uši vernim domaćima koji uvek ciče, poskakuju, kvrckaju i vrište kada Tomski ponese svoje duboke kotlove teške od kickova, buke i power elektronike. Za rođendansko slavlje Tomski je pripremio poseban meni. Domaći se raduju.
Ulaz besplatan.
Događaj podržalo Ministarstvo kulture i sporta Bosne i Hercegovine.
Detalji o događaju