Orašar u Mostaru

Balet Orašar, jedna od najpoznatijih i najizvođenijih baletnih predstava gostuje u našem gradu, u nedjelju 18. prosinca 2022. u velikoj dvorani Hrvatskoga doma hercega Stjepana Kosače s početkom u 20 sati.
Mostarci po prvi put ikada imaju priliku doživjeti predstavu zbog koje se uvijek traži ulaznica više i koja je redovito rasprodana na svim svjetskim pozornicama.
Radi se o najčarobnijoj božićnoj bajci koja je ispričana putem tradicionalne baletne koreografije jednog od najpoznatijih koreografa, baletnog majstora i laureata mnogobrojnih nagrada i međunarodnih priznanja – Valerija Petroviča Kovtuna.
Tradicionalnoj Kovtunovoj koreografiji baletna trupa Ukrainian Classical Ballet, čiji su solisti zaslužni umjetnici Ukrajine te nositelji brojnih baletnih nagrada i priznanja, dala je moderni izgled ovoj klasičnoj priči putem unikatnih scenografskih i režiserskih rješenja, impozantnih dekoracija i kostima te suvremene video projekcije koja neće ostaviti ravnodušnim ni najzahtjevniju baletnu i plesnu publiku.
Ovo je sasvim jedan novi i moderni pogled na najpoznatiju blagdansku bajku s kojom će, u čarobno adventsko vrijeme, mostarska publika imati priliku uroniti u atmosferu Božića i božićne čarolije.
Trupa Ukranian Classical Balleta, koju čine neki od najkvalitetnijih baletana svijeta, nastoji kroz svoje nastupe pokazati najljepše i najzanimljivije predstave klasičnog baleta na međunarodnoj baletnoj sceni.
Prodaja ulaznica počinje od ponedjeljka, 12. prosinca u terminu od 13 do 18 sati na blagajni Kosače.
Detalji o događaju