Noć hrvatskog filma i novih medija

Noć hrvatskog filma i novih medija
ULAZ BESPLATAN
MOSTAR – 29.10.2021., PETAK
OKC ABRAŠEVIĆ
Alekse Šantića 25
88000 Mostar
Bosna I Hercegovina
Tel: + 387 36 561 107
http://okcabrasevic.org/
19,00
ANIMIRANI FILM
POSLJEDNJA STANICA / Pavao Štalter / 4’55’’/ 1987.
SUROGAT / Dušan Vukotić / 9’ / 1961.
Prvi animirani film izvan Sjedinjenih Američkih Država koji je 1962. godine osvojio nagradu Oscar za najbolji crtani film. Film kao da je predvidio vrijeme u kojem se gubi granica između stvarnosti i virtualnog surogata za stvarnost.
ULOGA / Darko Bakliža/ 11’ / 2020.
19,30
KRATKI IGRANI
MEHANIKA 2 / Bojan Radanović / 11′ / 2019.
NIŠTA JA TEBI NE GOVORIM, SAMO KAŽEM / Sanja Milardović / 19′ / 2020.
20,00
DUGOMETRAŽNI IGRANI FILM ZA MLADE
IDEŠ? IDEM! / Ljubo Zdjelarević / 92′ / 2019.
Kako bi izliječila slomljeno srce nakon prekida s Franom, Veronika prihvati poziv prijateljice Kaje da se njoj i Vidu pridruži na avanturističkom putovanju od Zagreba do Istanbula. Vid ukrade stari obiteljski kombi i roadtrip počinje. Putem im se priključuju gamer Baka Prase i njegov prijatelj Tony. Baka Prase planira izazvati na revanš svog virtualnog neprijatelja, turskog gamera Merta Efea.
22,00
DOKUMENTARNI
SONNYBOY IZ STUBIČKE SLATINE / Aleksej Pavlovsky / 30′ / 2019.
U Stubičkoj Slatini, pored Oroslavja, u Hrvatskom zagorju, sa svojom suprugom, kćerima i punicom, živi Krešo Oremuš, kovinotokar po struci, zaposlen u lokalnom metalskom poduzeću. Potomak je domaće obitelji i ondje živi od rođenja. Na prvi pogled, njegov život ni po čemu ne odskače od života ostalih tamošnjih stanovnika – voli skuhati grah ili gulaš, naći se na kartanju s prijateljima, a član je i stubičke Družbe vitezova zlatnog kaleža – jednom riječju, pravi domaći Zagorec. No ipak, on je i još nešto – strastveni ljubitelj bluesa i vrsni svirač usne harmonike, prema tvrdnjama njegovih renomiranih kolega glazbenika iz Europe i Amerike, među najboljima na planetu!
VLAHO BUKOVAC / Bogdan Žižić / 27’/ 1995.
Iz Cavtata preko Dubrovnika i cijelog svijeta i natrag do Cavtata, vodi životni i slikarski put Vlaha Bukovca, jednog od najvećih hrvatskih i europskih slikara svog vremena. Filmska interpretacija slikareva života i njegova djela temelji se na čvrstoj sprezi dviju umjetnosti, od kojih ni jedna ne gubi ništa na samosvojnosti, a zajedno dobivaju na snazi.
Detalji o događaju