No Borders Orchestra

No Borders Orchestra u Abraševiću
No Borders Orchestra svira u OKC Abrašević 15. septembra u sklopu Embracing Vulnerability turneje.
NBO je simfonijski orkestar kojeg sačinjavaju izvrsni profesionalni muzičari sa prostora bivše Jugoslavije. Nakon Podgorice, Sarajeva, Rijeke i Zagreba prošlog ljeta, orkestar će održati nove koncerte u sklopu Embracing Vulnerability turneje, i to u Mostaru, Novom Sadu i Mariboru.
Ovaj uzdljivi koncert kombinuje klasičnu i savremenu muziku sa performativnim elementima i elektronikom. Kako je rečeno u manifestu ovog ansambla, No Borders Orchestra svojim projektima istražuje kako može da se oživi koncept klasičnog koncerta, koji se nije promenio od 19 veka. NBO smatra da koncert ne mora da bude muzej muzike vec da klasicna muzika ima snagu da bude relevantna i za mlade ljude u 21. veku. Kroz pažljivo odabran program, dramaturgiju i teatarske elemente, izvodjenje ovog uzbudljivog koncerta se otvaraza publiku koja uobičajeno ne posećuje koncerte klasične muzike.
Projekat Embracing Vulnerability (Prigrliti ranjivost) ima posve posebnu temu, a to je ranjivost. Dok se činilo da se svijet oporavlja i izvlači iz krize nakon pandemije, dogodio se još jedan razoran događaj – rat u Ukrajini. Stoga je veoma bitno da smognemo hrabrosti da se suočimo sa svim našim trenutnim društvenim, fizičkim i ekološkim nesigurnostima i ranjivostima, i krizu iskoristimo kao priliku za promjenu.
Ulaz je slobodan, a koncert počinje u 21:00 sati.
Detalji o događaju