Nevidljivi mostarski pjesnici – Večer poezije u OKC Abrašević

OKC Abrašević upriličit će večer poezije mladih pjesnikinja i pjesnika koja će se održati u srijedu 24. maja, s početkom u 18:00 sati.
Tri mlada autora iz Mostara, Emana Tabaković (autorica zbirke “Dođi u moje tišine” i članica ansambla Mostarskog teatra mladih), Stipe Kučić (autor rukopisa “Do ili od” i član ansambla “Manifest glasa”) i Anja Rikalo Vrdoljak (voditeljica projekta “Manifest glasa” i autorica poetskog projekta “Katamaran”) predstavit će svoju poeziju publici.
Pored predstavljanja pjesama, diskutirat će se o poetskim uzorima, značenju njihove poezije, značaju poezije u Mostaru a i šire, značaju poezije za njih i njihov kontekst, te kako vežu poeziju za druge sfere njihovog umjetničkog djelovanja. U ovaj program uključuje se i “open-mic” večer pjesnika iz publike, koji će također predstaviti svoju poeziju. Diskusiju će moderirati Adnan Bratić, dobitnik nagrade za najbolju neobjavljenu zbirku poezije na festivalu kulture ‘Slovo Gorčina‘ 2022.
Ukoliko želiš da se prijaviš na večer poezije i predstaviš svoje radove, to možeš uraditi putem linka: https://shorturl.at/wAW29
Detalji o događaju