Mostaru s ljubavlju – pozdrav iz Sarajeva

Gost na otvorenju izložbe fotografija pod nazivom „Mostaru s ljubavlju-pozdrav iz Sarajeva“ autora Esada Esse Lukača biće pjevač Neno Murić. Murić spada u klubske pjevače, i njegove nastupe često prati bend pod nazivom Rock trajanja s kojim je nastupao na svojim solističkim koncertima. Neno kombinuje pop, folk i reggaeton sa etno-folk balkanskim zvukom, te često pjeva balade, saopćeno je iz Centra za kulturu Mostar.

Esad Esso Lukač, rođen je u Rožajama u Crnoj Gori; školovao se i živi u Sarajevu. Do sada je učestvovao na tridesetak samostalnih izložbi. Uredio je i vrlo zapažene monografije “Pozdrav iz Sarajeva”, “Očima ljubavi”, “Pozdrav iz Bosne i Hercegovine”. Učestvovao je i na grupnim izložbama van Bosne i Hercegovine, u Hrvatskoj, Turskoj, Češkoj i Švedskoj.

Lukač se do sada već dva puta predstavio mostarskoj publici, a ovom prilikom predstavlja 25 fotografija koje su nastale u posljednjih desetak godina. Fotografijama motiva bosanskohercegovačke prijestolnice, Lukač želi podsjetiti na prijateljstvo Mostara i Sarajeva, navodi se u saopćenju.

Izložba će biti otvorena 21. septembra u Centru za kulturu s početkom u 19 sati.

Detalji o događaju