Midsommar Dream

Otvorenje četvrte samostalne izložbe Ane Bilić Prskalo pod nazivom “Midsommar Dream” održat će se u četvrtak, 14. rujna 2023. u 19 sati u Galeriji Rondo u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače.

Radi se o ciklusu kojim autorica želi proslaviti ljeto kroz vizure pejzaža obalne arhitekture u kojem je naglašena meditativna komponenta mentalne relaksacije. Kroz afektivni vizualni stil koji evocira topla popodneva pored bazena, povijesne ljetnikovce ili brutalističke hotelske strukture, autorica nam predstavlja jedinstven likovni izraz unutar široko eksploatirane estetike pop umjetnosti. Slike prikazuju opuštenu sofisticiranost kojoj teži današnji potrošački mentalitet, ali uz prisutnost osjećaja nostalgije zbog prolaznosti ljeta života i nastojanja da se sačuva raspoloženje spokoja i odmora koji bismo željeli da traje zauvijek.

Ana Bilić Prskalo rođena je u Mostaru 1979. godine. Akademsko putovanje odvelo ju je na Akademiju likovnih umjetnosti u Široki Brijeg, i na Ekonomski fakultet u Mostaru. Nakon uspješno završenih studija posvetila se službi učiteljice likovne umjetnosti u osnovnoj školi. Tijekom tog vremena znatno je ulagala u svoj osobni i profesionalni razvoj, razvijala raznolik spektar interesa i dosljedno se usavršavala u različitim područjima. Kreativna nastojanja protežu se izvan podučavanja i obuhvaćaju slikarstvo te ulogu instruktora za grafički dizajn nudeći svoje znanje iz oblasti računalnih aplikacija.

Izložba ostaje otvorena do 29. rujna 2023.

Detalji o događaju