Magdalena Blažević: Sezona berbe

Novi roman Magdalene Blažević ‘Sezona berbe’, kojeg najavljuju kao snovit roman o izvanvremenskoj ljubavi, prepun fine erotike i neponovljivih ljubavnih scena iza kojih se krije priča o propadanju gradova, bit će predstavljen u subotu, 30. rujna u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače s početkom u 19 sati.

Izdavačka kuća Fraktura objavila je kako će Sezona berbe ”zatraviti čitatelje senzualnošću i neuobičajenim metaforama te poetskom snagom prepoznatljivom za pripovjedački glas Magdalene Blažević”.

”Nakon kratkotrajne ljubavne afere s puhačem stakla fotografkinja Una, pod izgovorom da priprema izložbu, odlazi u davno napušteno selo, u roditeljsku kuću, da bi se udaljila od nepodnošljive svakodnevnice. Okom svoga analognog fotoaparata, naslijeđenog od majke Ide, bilježi svoje unutarnje osjećaje izvanjskim slikama. O povratku, neizrecivoj čežnji, lutanjima selom i obližnjim gradićem govori svom ljubavniku, a fotografirajući ostatke zlih vremena nagovještava nekoliko desetljeća staru ljubavnu priču svoje majke, koja se, iako udana, zaljubila u jednog drugog majstora, te je kao i Una danas bila spremna započeti novi život”, navodi se u Frakturinoj najavi romana.

Detalji o događaju