Koncert “Marija Mila Milas i prijatelji”

U okviru kulturne manifestacije “Mostarsko ljeto 2021” u Centru za kulturu Mostar 24. 07. u 20:30 bit će organizovan koncert “Marija Mila Milas i prijatelji”.
Na redu je večer klasične muzike sa vrlo zanimljivim repertoarom: Bach, Marais, Prebanda i drugi.
Učesnici: solistkinja na flauti Marija Milas uz pratnju Roka Škobića-gitara i Ante Milića-harmonika.
Marija Mila Milas, solista-flauta. Rođena 12. 08. 2002. godine. Studentica prve godine Muzičke akademije u Sarajevu u klasi red.prof.mr. Sakiba Lačevića. Završila Gimnaziju Mostar i Srednju Muzičku skolu I. i II. stepena u Mostaru u klasi prof. Sabrine Smake, gdje je bila i učenik generacije. Od trećeg razreda Osnovne škole redovno je učestvovala na mnogim takmičenjima u Bosni i Hercegovini.
Svirala je na obilježavanju mnogih javnih događaja u Mostaru (slikarske izložbe, promocije književnih dijela), a dobitnica je priznanja Kantonalnog Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta za ostvarene izuzetne rezultate.
Roko Škobić-pratnja gitara. Rođen 18.12. 2001. godine. Završio Osnovnu i Srednju muzičku školu teoretski i instrumentalni smjer (gitara) u Muzičkoj školi I. i II. stepena u Mostaru. Srednjoškolsko instrumentalno obrazovanje završio u klasi profesora Đanija Šehua. U svom dosadašnjem školovanju imao je priliku učestvovati na raznim takmičenjima.
Ante Milić-pratnja, harmonika. Rođen 18. 6. 2002. godine. Završio osnovnu i srednju muzičku školu instrumentalni smjer harmonika u Muzičkoj školi I. i II. stepena u Mostaru. Harmoniku završio u klasi profesora Aleksandra Stojanović. Učestvovao na brojnim takmičenjima.
Centar za kulturu Mostar
DOBRO DOŠLI!!!
Detalji o događaju