Koncert: KRV + CXJX

Nakon Zagušljivog dima i pauze od dva mjeseca Balkan Eksces opet napada. Ovog puta dosta mračnije i opasnije.
U goste nam dolazi kultno ime bosansko-hercegovačke metal scene – sarajevska KRV, a uz njih i domaća punk snaga Crustalno Jasno.
▪️KRV // black metal // Sarajevo
KRV je black metal petorka iz Sarajeva. Sa radom su započeli 2003. godine kao trojka i to je potrajalo sve do 2010. U tom periodu su objavili dva EP albuma, jedan split album sa španjolskim blekerima Foscor te tri dugometražna albuma. Tekstovi su uglavnom usmjereni na kritiku političke svite i sistema, otvoreno protiv nacionalizma!
Nakon jedanaest godina duge pauze 2021. godine se vraćaju na scenu albumom ‘Grob i tama’. Ubrzo nakon toga objavljuju i EP ‘Jama’, a u međuvremenu su su malo proširili i osvježili postavu i sada zvuče opasnije nego ikad!
▪️CXJX // crusty hardcore punk // Mostar
Nema potrebe pisati previše o mostarskim crustavcima s obzirom da su često na bini OKC Abraševića, ali možemo ponoviti par stvari.
Još uvijek su drum & bass duo, na bass gitari su nove žice, još uvijek su sretno ljuti, a krajem ove godine slave deceniju rada uz koju najavljuju i snimanje novog albuma ‘Hračak nade’. Dio novog materijala ćemo čuti i na ovom koncertu.
_____________________________________
▪️Balkan Eksces:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
dizajn — Boris Pehar
upad — besplatan
start — 20:30h
_____________________________________
*Koncert je podržan kroz projekt ‘Mostar – Prostori koji pokreću’.
Detalji o događaju