KONCERT: Helem Nejse | Lijep, ljepši, najljepši

Grad Mostar i Muzički Centar Pavarotti organiziraju koncerte grupa „Helem Nejse“ i „Lijep, Ljepši, Najljepši“ povodom godišnjice obnove Starog Mosta i upisa stare jezgre Mostara na listu spomenika svjetske baštine.
„Sa početkom u 20:30, 30.07.2021. godine u atriju Muzičkog Centra Pavarotti sviramo za lokalnu i svjetsku baštinu. Zadovoljstvo nam je predstaviti grupe Helem Nejse i Lijep, Ljepši, Najljepši koji će zasvirati i rasplesati posjetitelje.“ Kažu iz Muzičkog Centra Pavarotti
Koncert će otvoriti mostarska grupa „Lijep, Ljepši, Najljepši“ koju čine Atilla Aksoj, Ivan Kovačević i Igor Jovanović.
Bend je u svojoj podloj namjeri da osvoji regionalnu scenu u samo par proba napravio najljepše hitove. Ritmični, psihodelični i plesni su odlike njihovog zvuka.
“Svjedoci naših zvučnih odlika i sviračkog umijeća su rijetki koji su nas čuli uživo na probama, a potencijal su preoznali i mnogi festivali koji nas, za razliku od ovih gore rijetkih, nisu uopće ni čuli, zbog čega i jesmo dobili prefiks sa kojim se apsolutno slažemo – Bend koji obećava“ obavještavaju iz benda
____
Večer nastavlja sarajevski Helem Nejse, koji svoj intrigantni nastup nazivaju „cašpija“. Etimologija riječi: Caš- što ne znači ništa i Špija – što nema apsolutno nikakve veze s logikom. Kombinacija muzičkih žanrova u kojoj dominiraju rap, reggae, rock, etno, dub čini ovu skupinu doista interesantnim i mladjoj i starijoj publici. Tekstovi su ljubavni, socijalno angažovani, inspirisani stvarnim likovima i događajima u društva i njihove neposredne okoline, a nerijetko sadrže i pokoju duhovitu doskočicu. Svoj “svježi pogled na svijet”predstavljaju na tri studijska albuma „Go u gostima“, „Pola čovjek, pola jedan“ i „Gluten tag“.
Koncert će se održati u atriju Muzičkog centra Pavarotti, u petak, 30.7. sa početkom u 20:30 sati. Ulaz je besplatan.
Detalji o događaju