Komedija “Šta ćemo sad”

Predstava “Šta ćemo sad?” autora Branka Đurića Đure, u režiji Ahmeda Imamovića biće odigrana u petak, 29.01., na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Mostaru sa početkom u 20 sati. U predstavi igraju Ajla Hamzić, Emir Spahić i Goran Lozo. Njih troje se nalaze u jednom pozorištu u zabiti i otkrivaju kakvi ih sve izazovi očekuju – kako da se domognu novca i publike, voli li ih vlast, kakav je položaj kulture, koliko su snalažljivi, duhoviti, spretni…?Iako se na prvo čitanje doima kao komedija u kojoj se Đuro kao glumac primarno bavi strahom svoje profesije od praznog pozorišta, ubrzo se otkriva da je ovaj tekst egzistencijalna parodija stanja nas samih u društvu u kome se nalazimo.
“Šta ćemo sad?” je moderna, aktuelna komedija koja koincidira sa vremenom u kojem živimo i situacijom u kojoj se nalazi pozorište danas, ali i društvo u cjelini. Sam režiser je na zanimljiv način okarakterisao predstavu, kazavši kako je “Šta ćemo sad?” poput dobrog sevdaha i filozofije te vrste muzike. “Znaš ono, pjevaš, a plačeš”. Iako po žanru komedija, predstava na specifičan način pristupa pojmu vica, razbija njegovu pretpostavljenu formu i na kraju ostavlja pomalo gorak okus i pitanje: “Jesmo li mi sami postali vic?”.Komedija “Šta ćemo sad?” osvojila je Veliku lisku za najbolju predstavu po izboru publike na 12. međunarodnom festivalu komedije “Mostarska liska 2015”, a zabilježila je i brojna gostovanja uz veliki interes publike.Predstava će biti odigrana uz poštivanje svih mjera i naredbi Krizog štaba FBiH koje su na snazi. Broj mjesta ograničen!Cijena ulaznice iznosi 10 KM, odnosno 5 KM sa popustom za učenike, studente i penzionere.
ULAZNICE
Ulaznice se mogu kupiti na blagajni NPM-a svakim radnim danom od 9 – 14 sati. Rezervacije na broj: 036/550-128, e- mail: marketing@npm.ba ili porukom u inbox.DOBRODOŠLI ❤

Detalji o događaju