Komedija “Ne igraj na Engleze”

Komedija „Ne igraj na Engleze“ Vladimira Đurđevića, u režiji Emira Spahića, na repertoaru NPM-a je u petak 23.04.2021. godine sa početkom u 18 sati.
Predstava na zanimljiv, ozbiljan, ironičan i duhovit način govori o jednom od gorućih problema bh. društva – kockanju i ovisnosti o klađenju.
Trojica najboljih prijatelja iz djetinjstva – Paun, Piksi i Bule – čekaju ishod jedne utakmice koja ih dijeli od željenog dobitka, a na koju su se sva trojica različito kladila. Od tog jednog rezultata njih trojica očekuju rješenje svih svojih problema. Drži ih zajednička ovisnost i iluzija kako jedan dobitak sve rješava, kako zadovoljstvo jednog dobitka poništava sva životna nezadovoljstva, kako taj jedan pogodak briše sve promašaje. U tom iščekivanju oni otkrivaju sve svoje strahove i nade, na vidjelo izlaze njihove mračne tajne, njihove nade i snovi o sreći …
Da li će rezultat koji nestrpljivo iščekuju zaista promijeniti njihove živote? Dođite i otkrijte!
U predstavi igraju: Emir Spahić, Ivan Skoko i Emir Sejfić.
Predstava će biti odigrana na Velikoj sceni NPM-a uz poštivanje svih mjera i naredbi Krizog štaba FBiH koje su na snazi. Broj mjesta ograničen!
Cijena ulaznice iznosi 10 KM, odnosno 5 KM sa popustom za učenike, studente i penzionere.
ULAZNICE se mogu kupiti na blagajni NPM-a u petak, 23.04., od 9 do 14 sati, te od 16 do 18 sati. Rezervacije: na broj: 036/550-470, e- mail: marketing@npm.ba ili porukom u inbox.
Detalji o događaju