Jedi zdravo, šetaj pravo

Predstava „Jedi zdravo, šetaj pravo“ već je druga predstava nastala u sklopu Dječijeg lutkarskog i dramskog studija Pozorišta lutaka u Mostaru. Na ovaj način, naše Pozorište uspijeva ostvariti još jedan svoj cilj, napraviti predstave u kojima djeca igraju za djecu.
Nakon nekoliko mjeseci intenzivnog rada, sretni smo što publici, za 70 godina postojanja naše kuće, možemo ponuditi dječiju radost, dječiju snagu i dječiju maštu.
Zahvaljujemo djeci koja se igraju i glume, hvala njihovim roditeljima što su nam savjesno pomogli da ova predstava ugleda svjetla pozornice.
O PREDSTAVI
Ovo je priča o snazi dječije mašte i moćima njihove igre. Djeca sama stvaraju svoj svijet od snova,od šala, od nestašluka. Igraju se i pokazuju djeci u publici kuda ih sve njihove igre mogu odvesti. Djeca budna sanjaju i uživaju u svojim snovima. Tako se uče glumiti, jer šta je gluma nego igra, jer šta je predstava nego proživljen san. U ovoj predstavi niko od djece nije sam, svi su stalno na sceni, dijele sudbinu svojih likova i dijele uloge u svojoj igri. Kada treba ozbiljni su, kada treba veseli su, kada treba veliki su, kada treba najmanji su. Igraju, glume i raduju se. Svi zajedno, svi prijatelji, svi razigrani.
Veliki smijeh na kraju najveći je dar koji nam mogu dati.
AUTORSKI TIM
Dramsko-pedagoško vodstvo: Adela Lerić i Miroljub Mijatović
Režija: Nedžad Maksumić
Autor muzike: Atilla Aksoy
Tehničko vodstvo: Amer Ćatić
Igraju:
Muhammed Džafić, Zarah Elezović, Amina Jelovac, Asja Redžović, Amina Habibija / patuljci
Adna Derviškadić, Zara Hodžić, Hana Radoš, Ejla Pajević / zečevi
Tarik Oručević, Ali Tojaga, Dinn Kevro, Dani Demirović / lavovi
Sara macić, Harun Kadribegović, Almin Hebibović, Omar Hebibović / prodavači
=======
Premijerno izvođenje predstave je popunjeno.
Detalji o događaju