Jazz u Kazalištu / Jazz kvartet Birdland

Međunarodni dan jazza, koji se obilježava 30. travnja svake godine, utemeljila je Generalna konferencija UNESCO-a 2011. godine. Dan je to kada se slavi umjetnost jazza naglašavajući njegovu ulogu u poticanju dijaloga, borbi protiv diskriminacije i promicanju ideje ljudskog dostojanstva.
Hrvatsko narodno kazalište u Mostaru također obilježava ovaj dan off programom „Jazz u Kazalištu“. U suradnji s Američkim kutkom Mostar 2019. godine prvi put organiziran je jazz koncert mladog mostarskog benda Smooth Groove. Ove godine, 30. travnja, HNK Mostar, ponovo u suradnji s Američkim kutkom Mostar, organizira koncert jazz kvarteta Birdland. Četvero radnih kolega, prijatelja i ljubitelja jazza neformalno su se okupili i počeli svirati u ljeto 2020. godine. Birdland čine Ivana Zrimšek Šaravanja, vokal i flauta, profesorica flaute i ravnateljica Glazbene škole u Ljubuškom; Josip Bošnjak, klavir i klavijatura, profesor klavira u glazbenim školama u Ljubuškom i Metkoviću; Marko Jakovljević, bass i kontrabass, profesor teorije glazbe u Glazbenoj školi u Ljubuškom i asistent na Studiju glazbenih umjetnosti na FPMOZ u Mostaru i Mario Brkić, bubanj, diplomirani psiholog, zaposlen u struci u OŠ Marka Marulića u Ljubuškom.
Cijena ulaznice je 10 KM. Učenici, studenti i umirovljenici 5 KM. Studenti SUM-a mogu koristiti besplatne vaučere. Rezervacija slanjem poruke preko Facebook Messengera/Instagram Directa ili pozivom na broj 036/446-024 od 9 do 16 sati.

Detalji o događaju