Jazz Masterclass by Francisco Angel Blanco “Latino”

PRIJAVE NA RADIONICU NA LINKU ISPOD TEKSTA!
U Studiju A Muzičkog centra Pavarotti, u utorak 19.04. u 10:00, održat će se cjelodnevna besplatna Jazz radionica otvorenog tipa, koju će predvoditi Francisco Ángel Blanco „Latino“ – profesionalni saksofonist, flautist, učitelj i direktor „Sedajazz“ muzičke škole, muzičke agencije, izdavačke kuće i promotera iz Valencije (Španjolska). Francisco je u sklopu posjete svojoj kćerki koja pohađa United World College u Mostaru, odlučio pokloniti učenicima koledža i Rock škole Mostar ovu edukativnu radionicu, kao i svim zainteresiranim mladim muzičarima koji se žele prijaviti i iskoristiti još jednu sjajnu priliku za učenje i muziciranje sa priznatim jazz muzičarom.
Teorijsko-praktična radionica od šest radnih sati bit će podijeljena u dva dijela – od 10:00 do 13:00 i od 14:00 do 17:00. Od 13:00-14:00, bit će upriličena pauza. Isti dan u 20:00 održat će se kratki koncert u Klubu 27 i jam session, kako bi studenti prikazali sve ono što su naučili o jazz interpretaciji, kompoziciji i povrh svega, glavnom elementu jazz muzike – improvizaciji.
Francisco Ángel Blanco diplomirao je na muzičkom konzervatoriju „Conservatorio Superior de Música de Valencia“. Izučavao je jazz na raznim seminarima i Masterclass radionicama u Madridu, Valenciji, Barceloni i Portugalu sa imenima kao što su Dave Schnitter, Bobby Watson, Pedro Iturralde, Jerry Bergonzi, Barry Harris, Johnny Griffin, Mike P. Mossman, Perico Sambeat, Frank Tiberi, Greg Hopkins, i mnogi drugi.
Nastupao je, i snimao sa brojnim svjetski poznatim imenima u svijetu jazz muzike kao što su Pat Metheny, Miguel “Angá” Díaz, Jordi Rossy, Arturo O’Farril, Kurt Rosenwinkel, Maria Pia de Vito, Bruce Barth, Debora J. Carter, Marc Nightingale, Ze Eduardo, Chano Domínguez, Horacio “El Negro” Hernández. te je osvajao brojne prestižne muzičke nagrade.
Cilj radionice je na kreativan način obogatiti muzičko znanje polaznika u modernim žanrovima, koje inače nisu imali priliku steći u edukativnim centrima u njihovoj neposrednoj blizini.
Rezervirajte datum 19.04. za kreativno, edukativno i zabavno druženje u Studiju A i Klubu 27 Muzičkog centra Pavarotti!
Rok za prijave: 16.4.2022. (Subota)
Detalji o događaju